Oczywiście kotek w naturze jest nad wyraz miły, szczególnie gdy mruczy, ale nasze kotki z piernika również są milusie. Tym razem widać relację autorytet – młodociany.

Tradycyjne pierniki i nowoczesne wzornictwo
Oczywiście kotek w naturze jest nad wyraz miły, szczególnie gdy mruczy, ale nasze kotki z piernika również są milusie. Tym razem widać relację autorytet – młodociany.
Mimo że do Świąt jeszcze sporo czasu, zapobiegliwi pracownicy działów PR już szykują świąteczne upominki dla swoich Klientów. Wiadomo, o relacje trzeba dbać, a efektowny upominek świąteczny jest wyrazem zaangażowania w długofalowe związki Firm i Klientów.
Nic więc dziwnego, że każde Boże Narodzenie jest okazją do uruchomienia kreatywności i wymyślenia nowych, przyjemnie zaskakujących prezentów, które wywołają uśmiech i pozytywne skojarzenia.
W tym sezonie mamy nową piernikową propozycję. To ekskluzywna puszka z satynowego metalu z szybką, przez którą wygląda ręcznie polukrowana choinkowa gwiazdka. Dla bezpieczeństwa zawartość puszki przekładamy amortyzującą kołderką.
Zarówno puszka jak i jej zawartość może zostać obrandowana lub spersonalizowana, stając się znaczącym elementem dekoracji świątecznej.
Samochód z piernika popyla po rzeczywistości płaskiej jak stół. Stół przed naszą chatą na wsi rzecz jasna.
Piernikowe samoloty bawią się w berka z małą rakietą, a patrzy na nie piernikowy ludzik, który wysiadł z piernikowego auta, żeby na nie popatrzeć. Przejeżdżał obok, zatrzymał się i obserwuje z zadziwieniem. Lubi je, zachwyca go wolność, swoboda i gracja, z jaka wykonują radosne piruety.
Składniki
Zagotować miód z cukrem i masłem, wystudzić mieszając. Dodawać stopniowo mąkę, po jajku, szczyptę soli. Wyrobić gładkie ciasto. Sodę rozpuścić w mleku. Gdy masa będzie jednolita wlać mleko z sodą, dodać przyprawy i całość dokładnie wymieszać. Dodać posiekane orzechy, wymieszać.
Ciasto włożyć do kamionkowego, lub emaliowanego garnka, przykryć lniana ściereczką, odłożyć w chłodne miejsce (spiżarnia, piwnica, dolna część lodówki) na co najmniej 2 tygodnie.
Dojrzałe ciasto przełożyć do natłuszczonej formy, piec 50-60 min w temp. 180 st.C. Wystudzony piernik pokryć czekoladą.
Upiec kilka dni przed świętami. Kruszeje po 2-3 dniach.
Bardzo przyjemna okazja: pojawiła się nowa osoba wsród nas.
Tym razem jest to mała dziewczynka z Nowego Sącza.
Oto upominek, jaki Jej Mama zamówiła dla Rodziców Chrzestnych.
Witaj Emilko!
Radosnych i szczęśliwych chwil życzymy Ci z całego serca!
Theme: Food Express WordPress Food Theme is developed by Template Express.
Proudly powered by WordPress